fbpx

Afvallen na de vakantie, maar hoe?

Beste mensen,

De vakantie is voor de meesten weer achter de rug het normale ritme van de dag proberen we weer op te pakken. En een grote groep van mensen heeft de weg naar het sportcentrum al weer gevonden en een veelgehoorde kreet die we dan weer horen is even de vakantie kilo’s er weer af trainen.

Afvallen, maar hoe?

Vaak moet al dat overtollige vet er zo gauw mogelijk weer af, maar waarom laten we het zo ver komen en is diëten wel zo goed voor ons lichaam, vaak vragen we onszelf deze vraag niet eens want in onze moderne westerse wereld heeft de eigen gezondheid bij velen geen prioriteit meer en de noodzaak om zo lang mogelijk fit te zijn en gezond te blijven wordt door velen weggewuifd en gaan gewoon door met vaak een ongezonde leefgewoonte.

Hoe handig is het wanneer je door enkel een poedertje te mengen met wat water een volledige “maaltijd” tevoorschijn tovert? En dat je daar nog van schijnt af te vallen ook? Was het maar zo simpel: deze trend in dieetland brengt meer ongemakken met zich mee dan je lief is. Zo zijn er diëten die alleen maar uit eiwit shake’s bestaan en 500 kcal per dag moet dan genoeg zijn om van te leven maar veel van deze producten zijn niet bio identiek dus chemische ( uitgezonderd whey isolaat) en dit zal het lichaam niet volledig kunnen afbreken waardoor de nieren zeer zwaar belast worden met alle gevolgen van dien niet alleen voor je nieren maar ook je hormoon huishouden wordt hierdoor ernstig verstoord en het jojo effect is geboren.

Vaak hoor ik mijn klanten zeggen maar ik eet bijna niets, ze denken dat als je maar weinig calorieën eet je afvalt maar zo simpel is dat niet. Door langere tijd weinig calorieën te eten, ziet het lichaam dit als hongersnood en zal alles wat binnenkomt opslaan als vet.

Als voorbeeld geef ik vaak de vergelijking met je lichaam als houdkachel, veel hout en het vuurtje blijft branden ( je lichaam blijft verbranden ) weinig hout een laag vuurtje, gooi  dan een groot stuk hout in de kachel dan zal deze niet verbranden ( dus weinig eten is niet verbranden van voedingsstoffen )       SIMPEL HE’   Dus regelmatig en gezond eten, drie hoofd maaltijden en vier tussendoortjes dan ben je goed bezig dit alles in combinatie met sport en de cirkel is rond, het gaat wat minder snel maar het is wel blijvend en het is vol te houden

Als laatste een advies: Denk niet dit gewicht wil ik wegen maar bij welk gewicht voel ik me het best

Want op je tenen lopen met een paar kilo minder wordt je niet vrolijk en ongelukkige mensen lopen er al genoeg op deze aarde rond.

Wil je meer weten over diëten en sporten ik zie je graag bij Leef voor sport en ontspanning

Geniet van je leven sport en eet gezond

Bert Woning

Geplaatst op:, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *