fbpx

Beter een dikke kont dan een dikke buik

Veel mannen zijn trots op hun buikje de horeca spoiler, trots wrijven ze over hun buik met de uitlating deze heeft veel geld gekost.

Maar het gevaar van buikvet wordt vaak onderschat het vet dat in de buik zit is heel actief er vinden veel processen plaats juist in dat buikvet. Het risico dat er onbalans in deze processen ontstaan is met een teveel buikvet groot, zo komt het buikvet ook bij de organen zoals de lever en de alvleesklier waardoor de stofwisseling wordt aangetast.

Het vet wat opgeslagen wordt rond je billen en dijen is juist veel minder slecht afgezien het gewicht ervan verminderd het je slechte cholesterol en verhoogt het je goede cholesterol HDL. Het goede cholesterol HDL beschermt het lichaam tegen hart en vaat ziekten en verkleint de kans op diabetes  ( meer hier over op wwwleefkampen.nl )

Maar afgezien van waar je vet zit wat is nu een juist gewicht. Je hoort veel mensen praten over BMI maar wat is nu BMI ( body mass index ) deze index wordt vaak als maatstaaf gebruikt voor overgewicht of niet. De norm wordt als volgt gesteld 18 als ondergewicht, 18 tot 25 normaal gewicht, 25 tot 27 licht overgewicht, 27 tot 30 matig overgewicht, 30 tot 40 ernstig overgewicht, meer als 40 ziekelijk overgewicht.

Je BMI is vrij makkelijk uitrekenden je neemt je lengte deze doe je keer 2 bv. 1.80 x 1.80 de uitkomst is dan 3,24 dan neem je gewicht bv. 80 kg en deze deel je door 3,24 de uitkomst is dan 24,69 en dit wordt gezien als normaal gewicht. Een aantal tips om buikvet te verbranden:

1. Een uitgebalanceerde voeding is nog altijd nummer een elk pontje gaat nog steeds door het mondje. ( uitgezonderd mensen met een schildklier aandoening )

2.Buikspieroefeningen zullen de spiermassa in de buik toenemen. Deze toename van de buikspieren zorgt ervoor dat meer vet wordt verbrandt in de buik.

3.Drink veel water, water zorgt ervoor dat de verbrande vetcelen worden afgevoerd.

4. De gezondheid van jouw lichaam staat in direct verband met de hoeveelheid slaap die je krijgt. Als je voelt dat jouw lichaam rust nodig heeft, neem dan ook zoveel mogelijk deze rust. Door de slaap te nemen die jouw lichaam nodig heeft zul je een betere gezondheid genieten en is jouw lichaam beter in staat om jouw buikvet te verbranden

5.Als je ook daadwerkelijk gezond wil zijn, moet sport een belangrijke plaats in je leefstijl gaan innemen. Blijf daarom dik of dun vooral op deze manieren in je gezondheid investeren. In de toekomst zal het je alleen maar ten goede komen.


Je lekker voelen, gezond eten en voldoende beweging. Het zou verplichte kost moeten zijn op elke school. Zolang het vak ‘leven’ echter nog niet bestaat praat eigenaar van sport en ontspanningcentrum LEEF Bert Woning ons graag bij. Dat doet hij met een twaalfdelige column waarin hij adviseert en misverstanden naar het rijk der fabeltjes verwijst.

Geplaatst op:, ,

Eén reactie op “Beter een dikke kont dan een dikke buik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *